Мъж преби 91-годишния си баща и закани да убие собствената си сестра

По искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът задържа обвиняем за нанасяне на телесна повреда на 91-годишен мъж в условията на домашно насилие и за закана с убийство към жена

Района прокуратура-Пловдив – Териториално отделение-Карлово привлече като обвиняем мъж на 50 г., за това, че на 16.03.2024 г. в гр. Сопот, обл. Пловдив, е причинил на баща си, на 91 г., телесна повреда, изразяваща се в контузия на главата, ръката, счупване на носни кости и повърхностни рани по дланта, като деянието е извършено в условията на домашно насилие.

Той е обвинен и за това, че на 10.03.2024 г. в гр. Сопот, обл. Пловдив, се заканил с убийство на сестра си, на 54 г., като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му и деянието е извършено в условията на домашно насилие.

Установено e, че на 16 март 2024 г. в гр. Сопот 50-годишния мъж се прибрал в дома си след употреба на алкохол. Той проявил агресия спрямо 91-годишния си баща. Ударил го в областта на главата, като му счупил носни кости и го наранил с вилица по ръката. Близки на 91-годишния мъж успели да го изведат от дома му и се обадили в полицията. Пострадалият е бил откаран и прегледан в болница.  Установено е още, че при битов скандал на 10 март 2024 г. се заканил с убийство и на сестра си.   

Нападателят е бил е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. По искане на Районна прокуратура-Пловдив Районен съд-Карлово определи мярка за неотклонение „задържане под стража“.