Мъж скочи пред влак на метростанция

Мъж се е хвърлил пред мотриса на метростанция „Бели Дунав“ в ж.к. „Надежда“, съобщиха от „Метрополитен“.

Инцидентът е станал около 11:30 часа днес. От „Метрополитен“ поясниха, че движението на метрото в участъка от „Бели Дунав“ до метростанция „Мария Луиза“ е спряно временно. Така 4 от метростанциите остават затворени.

По думите на изпълнителния директор на „Метрополитен“ Стоян Братоев категорично става дума за самоубийство. „44-годишният мъж, който скочи пред мотриса на метростанция „Бели Дунав“, е оцелял и е откаран в болница от екип на Спешна помощ“. Това съобщи директорът на столичния „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев пред „Фокус“. „На записите от охранителните камери ясно се вижда, че той е скочил сам от перона“, каза още инж. Братоев.

„Мъжът е скочил пред влака. Току-що получих информация, че е оцелял. Мислехме, че е починал, слава Богу, оцелял е. Бил е контактен, когато е откаран от екип на Бърза помощ. Явно е искал да скочи, защото се вижда как се засилва и скача. Пътниците от влака са били извадени на перона през вагоните“, допълни инж. Стоян Братоев.

Лекарите в „Пирогов“ направиха подробни прегледи, изследвания и високоспециализирани изследвания, които показват, че пациентът има тежка мозъчна контузия със счупване на основата ан черепа, 11 счупени ребра, а част от пръстите на единия крак са ампутирани. Поставен му е гръден ден. Състоянието му е тежко и той остава в Централна реанимация.

По „Ломско шосе“ ще се движи извънредна автобусна линия, която да поеме пътниците, които няма да могат да използват метрото.

Полицията работи по изясняване на обстоятелствата.

Източник: standartnews.com

Top