Мъж срещу жена си и детето: Ще ви убия и ще ви излежа!

48-годишен мъж заплашвал жена си и дъщеря й с убийство и отива на съд, съобщиха от Районна прокуратура – Пловдив. Магистратите внесоха обвинителен акт срещу него за закана с убийство, която би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Мъжът живеел със съпругата си и нейната непълнолетна дъщеря, от предишен брак, в Пловдив. На 9 януари 2015 г. около 19.30 часа тримата били в дома си. Мъжът разговарял със съпругата си и се оплакал от дъщеря й, която не го поздравила, докато се разминавали в коридора. Съпругът бил недоволен от възпитанието на момичето и твърдял, че дъщерята не го уважава.

В същото време девойката била в хола с мобилния си телефон в ръка. Съпругът го изтръгнал от ръцете й и го хвърлил на земята, а след това тръшнал и кучето, което било на дивана.

Момичето се развикало за помощ, майка й се опитала да се обади на тел. 112. В това време съпругът сипел закани към двете с викове: „Ще ви убия! Ще ви изхвърля през терасата и ще ви излежа“. Ударил по главата детето и нанасял шамари на майката. Накрая заявил: „Вземайте си умрялото куче и се махайте“.

Майката и дъщерята си тръгнали. Животното е било прегледано във ветеринарна клиника и му било назначено лечение.

На 10 януари 2015 г. Районен съд-Пловдив е издал заповед за незабавна защита от домашно насилие на майката и дъщерята. Мъжът обаче продължил да звъни на съпругата си и да се заканва, че ако не прекрати делата, ще я гони „до дупка“. Пострадалите изпитвали силен страх от осъществяването на заканите.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.

 

Подобни статии

Top