Мъж, убил майка си, иска на свобода

59-годишният Веселин Стайков, който преби до смърт 88-годишната си майка Гира в маджаровското село Сеноклас на 20 май, обжалва пред Апелативния съд в Пловдив наложената му от Хасковския окръжен съд постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Стайков нанесъл побой на възрастната жена, в резултат на който тя получила черепно-мозъчна и гръдна травма, както и прекъсване на гръбначния стълб между пети и шести шийни прешлени.  Тялото на баба Гира било намерено в конопен чувал, изхвърлен в къпинови храсти, недалеч от къщата на семейството.

По досъдебното производство са разпитани свидетели, назначени са и експертизи.  Пред съда Веселин отрече да е убивал майка си. Според близки до разследването на другия ден след като убил майка си Веселин отишъл да играе карти със съсед и заявил, че майка му изчезнала. Хората веднага сигнализирали на полицията.

Ако бъде признат за виновен Веселин Стайков може да получи от 15 до 20 години зад решетките, доживотна присъда или доживотен затвор без право на замяна.

Снимка: spodeli.eu

 

Подобни статии

Top