Мъртвопиян шофьор от Житница едва не потроши колата си, бил със 7,5 промила

Пиян до козирката шофьор от пловдивското село Житница причини катастрофа в района на село Войнягово. Полицаите били извикани по сигнал за станалото ПТП и при проверката с дрегер отчели 7,56 промила. Инцидентът станал миналата събота, съобщиха съобщиха за DCNEWS от полицията.

45-годишният Румен Станев бил осъден по бързо производство на 8 месеца затвор. На 13 февруари на разклона за Войнягово, Станев едва не се блъснал с пежото си в друг шофьор с „Фолксваген Пасат”, който карал към Пловдив. Водачът на фолксвагена се принудил да извърши рязко маневра вдясно, за да избегне удара и разминаването между неговия автомобил и насрещния.

Шофьорът на немското возило излязъл от колата си, отишъл до водача на другия автомобил и установил, че Румен Станев лъхал на алкохол и залитал. В автомобила му имало бутилка алкохол.  Станев бил задържан за 24 часа в сградата на полицията в Хисар.

В съдебната зала Румен С. изразил съжаление за постъпката си, признал се за виновен, но така и не казал колко алкохол е изпил, за да се докара до мъртвопияно състояние.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Окръжния съд. След произнасянето й, Станев бил задържан под стража в съдебната зала.

Румен Станев имал и други простъпки и нееднократно е бил залавян за шофиране в пияно състояние. Съдът му наложил още глоба от 1000 лева  и го лишил от книжка за три години и осем месеца.

Подобни статии

Top