Набират доброволци за помощ при бедствия в Асеновград

bedstvie

40 души ще бъдат част отряда, който ще участва във формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия и отстраняване на последиците от тях. Гражданското сдружение ще бъде в помощ при наводнения, горски пожари, борбата със снежната стихия.

Набирането на доброволци се осъществява от кмета на общината, затова утре предстои среща за уточняване на параметрите по попълване на свободните места, каза за DCNEWS главен инспектор Величко Бришимов, шеф на пожарната служба в града.

За всеки член на екипа държавата отпуска сумата от 1000 лева за защитно оборудване и още 50 лева за участие в обучения. 512 са произшествията през миналата година, на които са се отзовали екипите на асеновградската пожарна служба.

Краят на 2015 за огнеборците завърши с 4 големи горски пожари в труднодостъпни местности. Нееднократно се наложи да се отстраняват паднала дървесна маса и камъни, след падналите срутища под Асенова крепост и главния път за Смолян.

Двама души са намерили смъртта си в огнен ад през изминалите месеци, показва отчетът на службата. Модерна пожарна кола е паркирана в Асеновград от края на ноември миналата година.

Тя обаче не може да потегли от гаража, заради липса на задължителна „Гражданска отговорност”, алармира още гл. инсп. Бришимов. Автомобилът е с висока проходимост и ще бъде в помощ при гасене на пожари в гори.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top