Наводнен е пътят за Тополово

Наводнен е пътят за Тополово

130 литра на кв.метър дъжд са се изсипали над Тополово и околностите през последните 24 часа. Проливните дъждове наводниха снощи пътя за Тополово в участъка след асеновградското село Червен. Огромни количества водни маси са залели пътното платно, а канавките не са успели да поемат водата. Пътят днес все още беше труднопроходим заради наносите от камъни, разказаха очевидци. Кметът на Асеновград Емил Караиванов съобщи, че в общината няма потенциално опасни язовири и активирани свлачища.

Водата се стичаше главно от планината, последната улица на Тополово, веднага след табелата, тя е като река тази улица. Това бяха водопади от вода. Днес на тръгване към Асеновград пътят беше като речно корито, по което се движат коли. Огромни наноси върху асфалта, на много места той  не се вижда. Колите, които пътуват, стоят и се изчакват да изберат пътя. Единственото нещо, което Пътно управление е направило е, че е сложило предупредителни табели, разказват очевидци.

Имаме разговори с Пътно управление, което да изгребе и почисти пътя за Тополово. В настоящия момент пътят е проходим.  В Червен и Тополово има свлечени земни маси, става въпрос за чакълени улици, на които е нарушена настилката, обясни кметът Емил Караиванов.

 

Подобни статии

Top