Нагли на пътя: Хванаха трима солидно почерпени шофьори по пътищата в Пазарджишко

Четирима водачи са задържани с полицейски заповеди през изминалото денонощие.

По време на рутинна проверка на улица в село Попинци автопатрул при РУ-Панагюрище спрял трактор, управляван от неправоспособен 45-годишен мъж от същото село. Последвал тест с дрегер, при който уредът отчел „скромните“ 2.40 промила концентрация на алкохол.

По сходен начин са засечени още 58-годишен водач на микробус от септемврийското село Симеоновец и 41-годишен велинградчанин с лека кола. Те били зад волана на возилата си съответно с 2.18 и 1.98 промила.

Вчера следобед на улица в лесичовското село Церово автопатрул при полицейския участък в Лесичово забелязал лек автомобил „Мерцедес“. Униформените предприели проверка, като подали светлинен и звуков сигнал на водача на спре.

Той обаче не се подчинил и продължил да се движи, като направил опит да избегне проверката. След няколко минути спрял автомобила, излязъл от него и побягнал. Не след дълго бил задържан от преследващите го служители на реда.

Оказало се, че това е 27-годишен жител на село Церово. Той отказал да бъде тестван за употреба на наркотици и алкохол. И четиримата шофьори са задържани за срок от 24 часа в арестите на полицейските управления в областта.

Спрямо тях са образувани бързи производства.