Наградиха Габриела Петрова със златна лаврова клонка

Кметът на Пловдив Иван Тотев подари златна лаврова клонка на пловдивската състезателка по троен скок Габриела Петрова, която се класира на четвърто място на Световното първенство по лека атлетика в Китай.

По време на награждаването зам.-кметът Петър Зехтински съобщи, че всички пловдивски спортисти, които покрият олимпийските нормативи за игрите в Рио де Жанейро през 2016 г., ще получат парична премия в размер на 5 000 лева от Община Пловдив.

Сребърната медалистка в тройния скок от Европейското първенство по лека атлетика в зала в Прага остана четвърта на приключилия в неделя световен шампионат в Пекин.

„Много голямо постижение, имайки предвид все пак при какви условия тренира. Няма обаче да се връщам на тази тема, няма да говорим за негативни неща. Но нашите условия за подготовка са много трудни особено зимно време“, каза треньорът Атанас Атанасов.

Възпитаничката на пловдивския спортен клуб „Локомотив“ остави след себе си световните шампионки и олимпийски медалистки  Екатерина Конева и Олга Саладуха.

„Самата мотивация и нагласата на всеки един състезател е много по-различна. Вече всеки се е мобилизирал до такава степен да даде максимума от себе си, че нямаш право на грешки“, сподели Габриела.

Кметът на Пловдив подари на атлетката книгата на Никола Алваджиев „Пловдивски хроники“. „Всички, които са първи, втори и трети се подготвят в едни по-различни условия от тези, които имаме в Пловдив. Това постижение направо граничи с чудо. Но това ни кара да помислим за условия, при които се подготвят състезателите“, обяви Тотев.

Кметът допълни, че  Община Пловдив има подготвени проекти  за ремонт на лекоатлетическата и боксовата зала на спортен клуб „Локомотив”, волейболната зала на „Марица”, както и за тенис клуб Албена. Разработките са подадени в Министерството на спорта и се очаква одобрение от министър Красен  Кралев.

Подобни статии

Top