Наградиха героя, спасил човек при пожара в Строителния (СНИМКИ)

Седмица след като спаси човешки живот от пожара в бараките на Строителния техникум, Георги Божиков бе награден от Община Пловдив и от МВР за проявената смелост.

В заседателната зала на местната администрация кметът Иван Тотев, заедно с шефът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов, публично благодари и награди 39-годишния Божиков.

„Г-н Божиков, аз се чувствам горд с вас. В момента вие представлявате т.нар. гражданство. Гражданство, достойно да помогне на човек в беда. Това е един пример, който ръководството на МВР винаги поощрява и афишира пред гражданите”, съобщи главен комисар Николай Николов.

Напрегнатата ситуация в празничния 6-ти септември завинаги ще остане в съзнанието на Георги Божиков.

„Видях, че човекът не може да се движи. За части от секундата взех решение да вляза. Вече, като го грабнах и се дръпнахме назад, нямаше никаква опасност”, разказа смелият мъж.

Той получи чек на стойност 1000 лв. и плакет на общината. Главен комисар Николай Николов му предаде от името на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и медал за гражданска доблест и заслуги.

Георги Божиков развива малък частен бизнес. Женен е и има двама сина.

 

Подобни статии

Top