Наградиха най-благородните дами в Пловдив (СНИМКИ)

Пловдивската фондация „Сан Марко-М“ връчи награди за благотворителност на шест дами, направили добрите дела своя мисия. Сред тях бяха бизнесдами, спортистки и две народни певици, както и оперната прима Людмила Добрева.

Председателят на фондацията Миглена Трайкова, зам.-кметът по социалните дейности Георги Титюков, директорката на Социаланата дирекция в общината Веселина Ботева и олимпийският шампион по кану Николай Бухалов връчиха грамоти и награди на жените в навечерието на 8 март на специална церемония.

Първата грамота за участието си в няколко благотворителни кампании на фондация „Сан Марко-М“ получи бизнесдамата Елена Кристиано. През 2015 година тя подпомогна кампаниите за лечението на парализираната Марияи закупуването на електронна протеза на Иван от Пловдив.

Награда получиха и треньорките по лека атлетика – Радмила Станкович и джудо – Цветана Божилова. Радмила е треньор на младата лекоатлетка Лили в СКЛА „Тракия“. Лили е израснала в социален дом, но има уникален талант, който я превърна в една от най-големите български надежди в бягането.

Цветана Божилова пък е треньор на 13-годишния Вальо Петков. Тя приела нещастието, случило се на Вальо на тепиха като свое лично.

Грамоти бяха връчени и на народните певици Елена Чаушева и Таня Досева. Те пък поздравиха присъстващите с българската народна песен „Лале ли си, зюмбюл ли си“. Двете дами извисиха чудните си гласове в акапелен дует и предизвикаха сълзи в очите на публиката.

Грамота имаше и за оперната прима Людмила Добрева, която многократно е пяла безвъзмездно за благотворителни каузи в Пловдив. Наградата получи от нейно име Елена Чаушева.

„Чудя се как в тази слабичка, крехка жена – Меги Трайкова, има толкова много сили, за да подкрепя толкова много страдащи и нуждаещи се хора“, каза пред присъстващите Елена Чаушева, след като получи от нея своята грамота.

А от фондацията анонсираха, че възнамеряват и тази година да подпомогнат абитуриенти, като осигурят тоалетите им за бала, както и средства за самия бал и екскурзия след това. Предстоят и други благотворителни инициативи, съобщи Миглена Трайкова.

 

Подобни статии

Top