Наградиха отличниците на Асеновград

50 деца от асеновградските училища получиха грамоти за постигнати през годината резултати в спортни състезания , участия на олимпиади, както и на международни  надпревари.

Отличията им бяха връчени лично от кмета на града д-р Емил Караиванов на тържествена церемония по случай Празника на българската писменост.

С пъстро ученическо шествие започнаха тържествата в града. По традиция с благословия свещеници от асеновгрдска духовна околия пожелаха здраве и просперитет на жителите му, а кметът изнесе приветствено слово.

„Датата  24 май трудно се побира в конкретен повод, защото за знанието и духовността е важен всеки ден. Историята няма нужда да отброява годините, през които се чества празникът, защото именно заради енергията, която носи този ден сме запазили националността си и човешките устои.

24 май е единствената дата в календара, лишена от прочита на идеологии и политически пристрастия, дата обединяваща, дата, която всеки носи в сърцето си, независимо в коя точка на света се намира”.

На празника присъстваха народни представители, общински съветници, представители на читалищата, преподаватели, десетки граждани. Честването продължи с празнична програма, в която участваха детски вокални и танцови формации от Асеновград.

 

Подобни статии

Top