Награждават благородни дами за 8 март в Пловдив

Парти за 8 март

В навечерието на празника на жената 8 март в Пловдив ще бъдат отличени дами, за които благотворителността е кауза и мисия в живота, съобщава Меги Трайкова, председател на фондация „Сан Марко-М“.

Една от благодетелките е Елена Кристиано, която подпомогна през миналата 2015 г кампаниите за закупуване на електронна протеза на Иван от Пловдив и за лечението на парализираната Мария.

Друга дама е Радмила Станкович, която тренира детето чудо от Пловдив Лили, което расте в дом за деца лишени от родителски грижи и въпреки трудностите в живота си, на лекоатлетическата писта е непобедимо.

Треньорката по джудо Цветана Божилова приема нещастието, случило се на едно от нейните деца на тепиха – 13-годишния Валентин Петков, като свое лично.

Народните певици Елена Чаушева и Таня Досева са другите дами, които винаги са се отзовавали на благотворителните кампании на фондацията и никога не са взели нито лев за своите изпълнения в подкрепа на страдащи хора.

Оперната прима Людмила Добрева неведнъж е пяла абсолютно безвъзмездно и благотворително в Пловдив, идвайки специално за целта от Италия.

Наградите на дамите ще бъдат връчени от Меги Трайкова и от зам.-кмета на община Пловдив Георги Титюков днес от 12.30 часа в хотел „Империал“.

От фондацията организатор са решили да зарадват и пенсионерките от Дома за възрастни хора с физически увреждания на бул.“Цариградско шосе“.

Всяка възрастна жена на 8 март ще получи цветя, а освен празничния обяд, в празничната програма включва и концерт в изпълнение на Елена Чаушева и Пламен Трайков.

Подобни статии

Top