Награждават деца в конкурс „Спаси живота на детето“

Участници в конкурс за детска рисунка на тема “Спаси живота на детето” ще бъдат отличени на официална церемония днес от Бойко Ряповски – началник на отдел „Пътна полиция“ при ГД „Национална полиция“, съобщи пресцентърът на ОДМВР.  Конкурсът се организира за поредна година във Второ РУ в Пловдив. Целта е да се повишат знанията и уменията на децата за безопасно движение в градска среда.

В тазгодишната надпревара под надслов “Спаси живота на детето” са участвали 50 рисунки на ученици от пловдивски училища. 20 от тях, подбрани от жури в състав пловдивските художници Иван Ламбров и Ангел Китипов, са изложени във фоайето на полицейското управление.

Трите най-добри рисунки ще бъдат отличени на церемонията днес от 11 часа. Авторите им ще получат ваучери за пазаруване в търговска верига за велосипеди, а на всички участници в конкурса ще бъдат връчени сертификати и предметни награди.

Очаква се на награждаването да присъстват също директорът и заместник директорът на ОДМВР – Пловдив комисар Христо Разсолков и комисар Георги Георгиев.

Подобни статии

Top