Награждават лауреатите от III-я Международен фотосалон в Пловдив

Наградите от III-я Международен фотосалон – Пловдив 2016 ще бъдат връчени днес при откриването на изложбата с творби на участниците. Церемонията ще започне в 18.00 часа в залата на  Дружество на пловдивските художници (на ул. „Гладстон“ 32).

Фото конкурсът е под патронажите на Международната федерация за фотографско изкуство (FIAP  – International  Federation of Photographic Art), Фотографско общество на Америка (PSA – Photographic Society of America) и Национално сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркчиева“ (НСФА).

В тази културна инициатива, подкрепена от Община Пловдив и включена в Календара на културните събития за 2016г., в шест раздела на фото конкурса премериха сили, майсторство и класа 398 професионалисти и любители фотографи от 59 държави, от 5 континента, с общо постъпили 4877 фотографии.

Петчленно жури от двама българи и трима чужденци, след журиране по правилата на FIAP, PSA и НСФА избра за финална селекция, 333 участници от 54 държави с 1593 творби.  Най-добрите спечелиха общо 134 награди – това са творбите на 93 фотографи от 35 държави от 4 континента..

В изложбата – в галерията на ДПХ, ще бъдат експонирани над 150 фотографии.

 

Подобни статии

Top