Награждават пловдивски тв репортери за разследваща журналистика

Годишните награди за най-добрите постижения в различните жанрове на телевизионното творчество Prix CIRCOM ще бъдат връчени тази вечер на тържествена церемония в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив. Церемонията е част от 34-та годишна конференция на най-престижната организация на обществените телевизионни оператори в Европа.

Сред наградените продукции тази година е и предаването на БНТ Пловдив „Време за губене“, което бе отличено като подгласник на победителя в категорията „Разследваща журналистика“ сред рекорден брой програми – 246.

DCNEWS припомня, че в предаването репортерски екип разследва продажбата на отрови и токсични препарати за професионална употреба, след серийното отравяне на домашни животни в пловдивския район „Северен“ в началото на тази година. Автори на разследването са репортерът Нели Ангелова, продуцентът Камен Коларов, операторът Виолин Палейков и монтажистът Нончо Нончев, а автор на „Време за губене“ е шефът на телевизионния център Десислава Шишманова.

Като последица от работата на тв екипа Районната прокуратура в Пловдив започна проверка за на дистрибуторите на препарати за растителна защита. Предполага се, че именно с такъв препарат са отровени кучетата. Открит бе и пропуск в нормативната уредба при продажбата на опасните препарати.

Тазгодишната церемония за връчване на наградите ще бъде от 19:30 часа на 19 май и ще бъде излъчвана директно от БНТ2. Домакин на церемонията е Държавна опера Пловдив, под диригентската палка на Маестро Диан Чобанов ще звучат изпълненията на солистите Вера Гиргинова, Марк Фаулър, Петър Данаилов, хора и оркестъра на операта, както и хора на АМТИИ. С утвърдените  знаменитости на сцената ще излезе и деветгодишният Виктор Василев, възпитаник на пловдивското музикално училище. Малко след като спечели първа награда на престижния конкурс за цигулари в Коциян, Чехия, Виктор ще свири пред гостите на церемонията.

Международната аудиовизуална мрежа, която представлява CIRCOM Regional, включва медии от 33 европейски държави и съдейства за ефективното сътрудничество в реализирането на различни съвместни инициативи – телевизионни продукции, обучения, обмен на програми.

Подобни статии

Top