Надникнете в душата на актьора с „Тоскография“

„Тоскография“ е най-новото заглавие в афиша на Драматичен театър – Пловдив. Постановката на Алексей Кожухаров наподобява най-добрите образци на стендъп комедията  – жанр, който се представя за пръв път в български театър.

Спектакълът разказва любопитни истории от житейския и творчески път на една от знаковите фигури в културния живот на Пловдив – актьорът Петър Тосков.

Началото  е замислено като парти за отбелязването на 60-годишнината на актьора, на което той да изпълни пред колеги и приятели песните, които сам е композирал.

Постепенно в проекта се включват сценографът Петър Митев, съпругата на Алексей – Наталия Кожухарова, която се заема с костюмите, и така за 9 месеца се получава един сериозен професионален спектакъл.

„Тоскография“ е история за семейството, за страховете, за любовта, приятелството и не на последно място – за изкуството. Интимната изповед на Тосков е поднесена на публиката с много вкус, финес и разбира се, с любима музика.

„Нямаше да се заема с представлението, ако не ставаше въпрос за Петър Тосков“, сподели Алексей Кожухаров. Той разкри, че за да вникне в душата на актьора, се е превъплътил в ролята на журналист, който дълго време го е „разследвал“ и опознавал.

Симбиозата между Петър Тосков и Алексей Кожухаров се е оказала повече от успешна и критиците са категорични, че представлението ще има дълъг живот на сцената.

Първото представление се състоя при препълнената камерна зала на 1 декември. Втората премиера на „Тоскография“ ще е на 17 декември.

Повече за актьора и човека Петър Тосков може да откриете ТУК!

 

 

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top