Над 100 души покоряват „Асеновградски върхове и пътеки” този уикенд

Представители на над 80 туристически дружества в страната се включват в похода наречен „Асеновградски върхове и пътеки“, за който DCNEWS първи писа още през месец май. Те тръгват утре, точно в 8.30 часа от паметника на Цар Иван Асен II в града.

Маршрутът преминава през една от най-красивите панорамни пътеки в Родопите- т. нар. „Асеновградско конче“. Той е с дължина 23 километра и показва изключителни гледки към Родопите и Тракия. По пътя ще бъдат посетени и няколко параклиса.

Преходът ще продължи през резерват „Червената стена“, известен със своето биоразнообразие. За онези, които предпочетат да нощуват сред природата, ще бъде обособен палатков лагер край вече нефункциониращата хижа „Марциганица“.

Планински водачи ще придружат онези туристи, които искат да променят посоката и да посетят още различни дестинации в планината над Асеновград. Това ще стане в неделя, при връщането на планинарите.

Идеята е Асеновград да се популяризира като дестинация за социален и пешеходен туризъм, а походът „Асеновградски върхове и пътеки” да стане част от календара на туристическите дружества в страната.

 

 

Подобни статии

Top