Над 100 станаха селата без ток в Пловдивско, 230 са в Южна България

Над 100 са вече селата без електрозахранване в Пловдивска област, съобщиха от EVN. Обстановката в областта остава усложнена, като 70 аварийни екипа работят по електропроводите. Това са най-вече села в планинските райони, уточняват от енергийното дружество.

В област Пазарджик без ток са 77 села като 29 групи работят по аварийните електропроводи. Общо 29 села в област Кърджали също към момента остават без електрозахранване като 10 екипа извършват дейности по отстраняване на авариите. 21 екипа са налични в област Стара Загора, където остават 24 села – предимно в планинските части, които имат смущения в електроснабдяването.

Общо 159 аварийни екипа на EVN България работят за възстановяване на електрозахранването в области на Югоизточна България.  След обилния снеговалеж през последното денонощие някои райони на Югоизточна България към 17:00 ч.  остават частично или цялостно с нарушено електрозахранване. Екипите на дружеството възстановиха през днешния ден електроснабдяването за редица селища в области Смолян, Стара Загора, Хасково, Сливен.

В редица райони има паднали дървета, скъсани въздушни електропроводи, както и са регистрирани 21 счупени железорешетъчни и железобетонни стълба от електроразпределителната мрежа.

Дружеството продължава дейностите по отстраняване на авариите във всички райони, засегнати от тежката метеорологична обстановка. На редица места аварийните екипи извършват физически обход на съоръжения  и електропроводи при тежки условия. Целта е локализиране на повредите и отстраняване на паднали дървета. Екипите са оборудвани със високопроходими автомобили, необходимата специализирана техника и инструменти.

За по-добрата координация на възстановителните дейности в EVN България функционира Кризисен щаб, който е в контакт с местните и централни власти.

 

Подобни статии

Top