Над 100 събития в Нощ / Пловдив 2015

night 2013

Над 100 събития на български и международни артисти са включени в програмата на фестивала Нощ / Пловдив 2015. 11-то издание на проявата ще се проведе на 11 и 12 септември в повече от 70 локации. Събитието е част от Есенния салон на изкуствата.

Нощта на музеите и галериите вече е Нощ / Пловдив, защото в последните две години се случват и много други събития, които обогатиха програмата и ще продължаваме в тази посока, посочи директорът на фестивала Крум Янков.  По думите му 11-то издание ще бъде по-провокативно и по-различно.

Тази година Нощта включва пет програми – Музеи и галерии, Град и публични пространства, Култура и клуб, Кураторска програма и Малката Нощ. Те са насочени към интересите на различните групи посетители на Нощта.

Сред нововъведенията на културния фестивал в Пловдив през 2015 г. са зеленият инфопункт и тематичните турове.

За първи път посетителите на Нощта ще могат да използват официално мобилно приложение, с което ще могат да прегледат пълната програма на събитието, да създават своя лична програма с локацията, които искат да посетят, да им служи за навигация на локациите. Потребителите ще могат да споделят съдържанието от специално мобилно  приложение или да я намерят в социалните мрежи, обясни директорът на фестивала Крум Янков.

Между акцентите са изложбата в Малката базилика, която ще представи за първи път пред публика великолепните мозайки от Епископската базилика, лекцията на египтолога Васил Добрев „Ново откритие в Сахара“, изложбата Пловдив и Япония в Историческия музей, проекта Стрийт Опера и други. В детската програма са включени разнообразни игри и развлечения за децата.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top