Над 1000 пловдивчани манифестираха на Главната за 1 май

С лозунгите „Хляб! Солидарност! Справедливост!”, „Не на бедността!” и „Труд и демокрация” над 1000 пловдивчани минаха по Главната в Деня на труда и работническата солидарност. Първомайската манифестация, организирана от БСП-Пловдив, тръгна от Римски стадион и стигна до площад Стефан Стамболов.

Колоната поведоха червените  общински съветници, младежки лидери и ръководството на пловдивската структура . Настоятелният призив „Време за справедливост!” обедини множеството от митинга, който се проведе до общината.

Народният представител Георги Търновалийски честити празника на своите съграждани и припомни, че в Пловдив 1 май се отбелязва най-напред  с протест през 1893 година.

„И днес имаме поводи да сме недоволни, защото България няма работеща икономика, която да създава заетост и доходи за хората! Родният бизнес не се управлява по правилата за ефективен мениджмънт, а зависи от настроенията и благословията на управляващите. Нарушени са фундаменталните пазарни принципи, а властта изсмуква ресурсите на държавата и енергията на нацията. С всеки изминал ден все повече живеем на кредит”,  каза депутатът.

Заместник-председателят на ГС на БСП – Пловдив Атанас Петков обясни, че в Деня на левия печат младите пловдивски социалисти застават зад каузата за медиен плурализъм и свободата на словото, която осигурява всички останали демократични и граждански права.

„Журналистите трябва да имат правото и условията да упражняват свободно професията си, защото те са гласът на нацията”, посочи той.

Митингът в Пловдив завърши с дълго първомайско хоро около фонтаните.

 

 

Подобни статии

Top