Над 175 световноизвестни изпълнители записват обща песен в подкрепа на бежанците - DC news

Над 175 световноизвестни изпълнители записват обща песен в подкрепа на бежанците

Над 175 световноизвестни изпълнители, сред които Стинг, Робърт Плант, Елвис Костело и скандалната руска група „Пуси Райът“, обединиха сили за песен в подкрепа на по-големи действия за справяне с глобалната бежанска криза, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на Международния спасителен комитет, организатор на кампанията.

Приходите от парчето „We are not afraid“ („Ние не се страхуваме“) ще бъдат разделени между Международния спасителен комитет, който подкрепя бежанците и вътрешно разселените хора в над 40 страни, и неправителствената организация „Хюман райтс уоч“.

Песента е композирана от нигерийския реге изпълнител Маджек Фашек. В инициативата участват още Йоко Оно, Кийт Ричардс, актрисата Сюзан Сарандън и други. Клипът към парчето е дело на Кевин Годли, автор на клиповете за Ерик Клептън и Ю Ту. В него знаменитостите ще държат листове със заглавието на песента.

По данни на Върховния комисарият за бежанците на ООН най-малко 65 милиона души по света са принудени да напуснат родните си места. Почти 300 000 бежанци и мигранти пристигнаха в Европа през Средиземно море тази година. Над 3200 са се удавили или се водят за изчезнали. В петък комисариата обяви, че Южен Судан е четвъртата страна в света с над 1 милион бежанци след Сирия, Афганистан и Сомалия.

Снимка: easysector.com

Подобни статии

Top