Над 250 изпълнители в „Пловдив празнува с Виена, Ню Йорк и Берлин”

12308373_1083459858353268_5391476776450615384_n

Вълшебен концерт за Коледа ще изнесе Пловдивската опера с участието на над 250 изпълнители музиканти. За втора поредна година ще прозвучат най-известните и любими коледни песни и мелодии в програмата „Пловдив празнува с Виена, Ню Йорк и Берлин”.

Тази вечер на сцената в Дом на културата заедно с оркестъра и хора на Пловдивската опера ще се качат и солистите Петър Данаилов, Евгения Ралчева, Елена Чавдарова и арфистката Здравка Колева.

Диригентът Лучано Ди Мартино е поканил още Петър Салчев с джаз трио, Хора на пловдивските момчета „Стефка Благоева” с диригент Милка Толедова, Хор „Детска китка” с диригент Яна Делирадева и Академичен смесен хор „Гаудеамус” с диригент Весела Гелева.

Празничната програма включва музика, която се изпълнява традиционно в световните столици и в България: валсове от Щраус и Чайковски, познати песни като „Тиха нощ, свята нощ“, Jingle Bell Rock, Winter Wonderland, O Tannenbaum, арии от Моцарт и Хендел, поп и джаз песни от Джон Ленън, Джон Колтрейн и още много изненади.

Снимки: MediaCafe

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top