Над 2500 участници на втория Народен събор в Пловдив

Днес и утре в парк „Лаута“ ще се проведе втория „Народен събор Пловдив“, който ще пресъздаде магията на българския фолклор и традиции. В събитието ще се включат народни певци, артисти, фолклорни групи и ансамбли от цялата страна. Броят на участниците, записали се до момента е над 2 500.

Освен музика и танци са предвидени творчески работилници и народни борби. Желаещите от всички възрасти могат да се обучават в „Училище за народни инструменти“ и в „Училище за народни танци“. За най-добрите са предвидени поощрителни награди.

Народните борби ще се проведат в 3 категории, като наградният фонд за всяка категория е съответно: първо място – 200 лв., второ- 100 лв., трето – 50 лв. Активни участници тазгодишния „Народен събор Пловдив “ ще са и майсторите от Регионална занаятчийска камара – Пловдив, които на място ще демонстрират традиционни български занаяти.

Първото издание на „Народен събор Пловдив“ миналата година събра рекордните над 50 000 посетители, а през настоящата се очаква броят на хората да бъде още по-голям. Ще има стриймване на събитието в интернет, обещаха организаторите.

Официалното откриване на Народния събор е точно в 10.00 часа в събота, а вечерният концерт, с който се закрива първия ден, е на Ансамбъл „Родопа“ Смолян и започва в 19.00 часа. Кулминацията на събора е в неделя, също от 19.00 часа с участието на Ансамбъл ”Тракия”.

 

Подобни статии

Top