Над 3 000 мераклии до момента за „Заедно в час“

Програмата „Заедно в час“ търси нови хора, които желаят да станат учители от септември 2017 г.

Първи май е последният срок за кандидатстване за програмата за тази година. За последните 6 месеца повече от 3 000 човека са заявили интерес към „Заедно в час“ през този сезон за подбор. Вече седма година програмата „Заедно в час“ търси хора за пример, нови за образователната система, които да започнат работа като вдъхновяващи учители на ученици от уязвими общности в цялата страна, в училища партньори на организацията.

За кандидатстване не е нужен опит като учител, нито предварително придобита професионална квалификация ,,учител”. Необходима е завършена бакалавърска степен (до 15 септември 2017г.) и нагласа, че всяко дете заслужава равен достъп до качествено образование. Като част от програмата те ще могат да допринесат за положителна промяна в образованието, докато развиват и усъвършенстват собствените си умения. Преди началото на учебната година всеки участник преминава през интензивно лятно обучение, което го подготвя за работата в училище . Ако успешните кандидати не притежават професионална квалификация „учител“, „Заедно в час“ помага и за придобиването на такава в партньорство с акредитирани университети в рамките на програмата.

Одобрените кандидати ще започнат обучението си през юли и ще влязат в училище от септември 2017 г. Те стават учители за две години в училища партньори на „Заедно в час“ в някой от 13-те региона, в които организацията планира да работи от септември 2017г. – Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Сливен, Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана,  Перник, Плевен, Разград, София град и София област.

По време на двете години, през които ще преподават като част от програмата, участниците получават от „Заедно в час“ месечен финансов стимул в размер на 500 лв. като допълнение към заплатата от училище.

Кандидатури за участие в програмата се приемат до 1 май 2017г. на сайта на организацията – www.zaednovchas.bg.

Подобни статии

Top