Над 30 вида кактуси и нови сортове лалета на „Цветна есен“ - DC news

Над 30 вида кактуси и нови сортове лалета на „Цветна есен“

Над 30 вида кактуси на Цветна есен в Пловдив

Над 30 вида кактуси предлага един от участниците в изложението „Цветна есен 2014“. Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари се провежда от 22 до 26 октомври в Международен панаир Пловдив. Повече от 20 фирми показват цветя, декоративни храсти, овошки, разсад, семена, торове, инструменти, занаятчийски изделия, бижута и дори пчелен мед.

Любителите на градинарството веднага оцениха красотата на новите сортове лалета от Холандия. Те са кичести, с необичайни багри и листа, накъдрени по края като дантела. Тук може да се намерят над 25 сорта лалета.

Посетителите масово купуват и разсад за годжи-бери. То измести жен-шена, наричан до неотдавна Крал на растенията, заради ценните хранителни вещества, които има. Новост е и екзотичният плод аргута – миниатюрно киви, тежащо 15-20 грама, но съдържащо витамини колкото 150-грамов плод.

Най-красивата изложба в календара на Международен панаир Пловдив отново е изпъстрена с познатите есенни цветя, като хризантема, циклама, пролетен минзухар, цъфтящ и през зимата, коледна звезда и други. Изпъкват орхидеи с различна големина и цвят.

Наред с цветята, семената и разсадите, се предлагат декоративни храсти и овощни дръвчета, торове, инструменти и аксесоари за градинарството. Изложителите дават съвети за отглеждането на растенията и тяхното съхраняване през зимата. Тук се вижда модата в озеленяването и тенденциите в декорацията на дома, офиса и парковата среда, създават се уют и добро настроение, коментира д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив.

Любителите могат да открият всичко, необходимо за зелената украса на дома и вилата, а собствениците на хотели и заведения – да намерят идеи за оформяне на открити и закрити пространства с елементи от живата природа. Ръчно рисувани саксии и съдове за цветя, произведения на занаятчийското изкуство и предмети за декорация допълват възможността всеки да реализира свой уникален проект за интериора и ландшафта.

Посетителите на „Цветна есен 2014“ имат възможност да видят още: Международна изложба за медицина, стоматология и фармация „Медикус, Денто, Галения“, Панаир на колекционерите „Булколекто“ (24-26 октомври), Международни киноложки изложби, финали за Световната киноложка купа, Републикански шампионат за българско овчарско куче и Национален шампионат на Чили (25 -26 октомври).

Достъпът до всички прояви е с общ билет на цена 2 лева, за ученици, пенсионери и инвалиди струва един лев. Палатите са отворени от 9 до 18 ч., в неделя – до 16 часа.

 

Подобни статии

Top