Над 300 доброволци подпомагат Световното по гребане в Пловдив (СНИМКИ)

Над 300 души обслужват напълно доброволно Световното първенство по гребане до 23 години, което се провежда в Пловдив в момента. Сред тях са млади хора от цялата страна, има дори и осем души от чужбина.  Преводачи, готвачи, спасители, помощници на спешните медицински екипи – това са само част от доброволците, които подпомагат Световното първенство по гребане до 23 години.

18-годишната Сета Сарафян е една от тях. Дванайсетокласничката от Езикова гимназия „Иван Вазов“ владее три езика и подпомага работата на пресцентъра.

Първоначално проявих голям интерес тъй като искам да се занимавам точно с това, в пресцентър, с журналистика. Тук са някъде около сто журналисти от всички държави – има от Америка, Австралия, Япония, Китай, обясни Сета.

Симона ще бъде в 11 клас на Хуманитарната гимназия. Тя възнамерява да учи журналистика в чужбина.

Помагам за изнасянето на резултатите, за информирането на туристите, журналистите също така и за организацията като цяло на всичко, а също така съм и фотограф, разказа Симона.

От световното тя ще получи сертификат, който ще включи в бъдещото си CV и ще подпомогне кандидатстването й в университет в чужбина.

Ако реша да се занимавам с журналистика, ще мога да използвам опита, който съм придобила тук за начина, по който ще комуникирам, хората, които ще интервюирам и за начина, по който ще говоря и по който ще се държа, добави момичето.

Пловдивчанката Диана Димитрова пък е счетоводител с петгодишен стаж. Владее английски и фламандски език.

Доброволческия труд тук е нещо различно, което досега не съм правила. Тук се докосвам до организацията на мероприятие от такъв род, много е интересно, развълнувана е Диана.

Доброволци подпомагат работата не само в пресцентъра и по трибуните, те се грижат за храната, ще раздадат над 500 хиляди бутилки вода, пускат лодките на старта и се грижат за транспортирането на участниците. За тях срещите със състезатели, туристи и публика са изключително зареждащи и освен плюс в автобиографията, ще им дадат и много положителни емоции.

 

Подобни статии

Top