Над 400 участници на старта на „Асеновградски баири“ този уикенд

Състезанието включва дисциплините планинско бягане и планинско колоездене.

Двудневно спортно състезание отправя предизвикателство към всички любители на планинските приключения. Асеновградчани и гостите на града ще имат възможността да се включат в поредното издание на спортното състезание „Асеновградски баири“.

Събитието ще се проведе тази събота и неделя. Тази година състезанието събира над 450 участници, от които повече от 150 са деца. Събитието се реализира с подкрепа на община Асеновград.

„Асеновградски баири“ отново ще предложи 2 състезателни дисциплини с различен старт. А именно: планинско бягане и планинско колоездене. В първата дисциплина се предоставя възможност за избор на дължината на трасето – 13 км.; 25 км.; 50+ км.; 80 км.

Колоезденето пък предлага маршрути от 7 км.; 16 км.; 45 км.; Е-байк 30+ км.; 60 км. маратон. Предвидени са състезателни игри и за децата.

Програмата на „Асеновградски баири“ ще бъде богата и разнообразна – с изненади и забавления за малки и големи. Старт/Финал за всички дисциплини ще бъде разположен пред сградата на Туристически информационен център (ТИЦ) – Асеновград.