Над 400 хил.евро получил по сметката си един от перачите на пари (СНИМКИ И ВИДЕО)

Превод от Франция – за 430 хиляди евро е получил по фирмената си сметка от френска компания един от задържаните за пране на пари в Пловдив – Александър Александров от Павликени. Това стана ясно днес в съдебната зала, докато Пловдивският окръжен съд гледаше мярката за неотклонение „Задържане под стража“ на трима от задържаните 14 души по мегаизмамата.

Освен за 35-годишния Александров, прокуратурата поиска най-тежката мярка също за 24-годишния студент Стефан Стефанов от Априлци и 24-годишния Анатоли Хунев от Мадан.

„Моят подзащитен бе много изненадан от размера на сумата. Наистина е странно близо милион и нещо да му влязат в сметката, но той не ги е теглил“. Това заяви служебният адвокат на Александров Албена Ботева. По думите й 35-годишният мъж не е титуляр по сметката, а е бил съветник на титуляра. Според нея клиентът й не е извършил това престъпление.  Той обаче е единственият осъждан от тримата задържани.

По време на делото за мярката наблюдаващият прокурор Данаила Станкова уведомително писмо с дата 8 януари 2016 година от Инвестбанк  за превод от 403 хиляди евро. Документът се състои от три страници на английски език, преведени на български и представляват банково извлечение от сметката на Александров, по която са постъпили средства от френската фирма „Полис дивелъпмънт“.

Стефан Стефанов пък е бил студент последна година по химия и физика в Пловдивския университет, разказа баща му преди минути пред Съдебната палата в Пловдив. По думите му синът му никога не се е занимавал с машинациите, в които е обвинен. Преди години Стефан и негови приятели работели в пловдивско заведение, откъдето били изгонени. Той си направил си фирма и теглил кредит, за да открие собствено кафене. Нещата не потръгнали и затова Стефанов прехвърлил с пълномощно фирмата на други лица, а те му давали пари за това.

„Никога не съм го виждал с много пари“, чудеше се бащата пред съда.  Именно по сметката на това дружество обаче е постъпил преводът, за който прокуратурата представи банково извлечение. „Синът ми не ги е теглил тези пари, посочи притесненият мъж“. Той разказа, че Стефан бил повикан в Пловдив в неделя и дошъл в понеделник тук. Тогава го задържали.

Съдът даде 40 минути време на адвокатите на тримата арестувани, за да се запознаят с материалите по делото.

Очаквайте още подробности.

 

Подобни статии

Top