Над 6 000 души от цял свят посетиха „Вино и Гурме“ в Пловдив

При изключително голям интерес премина тазгодишното издание на фестивала Дефиле „Вино и Гурме“ в Пловдив. Дегустациите на вино и кулинарни специалитети се проведоха в емблематичните къщи на Стария град по традиция във втория уикенд на месец май.

Събитието регистрира рекорден брой посетители – над 6 000 души, които са посетили събитието за 2 дни. Организирани групи чуждестранни туристи от Англия, Холандия, САЩ, Япония, Турция, Китай и др. както и българи от цялата страна се включиха в дегустациите на 11 водещи кулинари и 16 винопроизводителя от цялата страна.

Събитието успешно наложи и популяризира културата на съчетаване на вино и храна, като на тазгодишното издание огромният интерес бе към гурме изкушенията на водещите Шеф готвачи от Пловдив и региона, които създадоха специално за „Вино и Гурме“ над 200 кулинарни комбинации с 50 от представените вина.

Фестивал Дефиле „Вино и Гурме“ е запазена търговска марка, регистрирана от Съвета по туризъм на град Пловдив, за организиране и провеждане на дегустации на българско вино и кухня рамките на втория уикенд на май в различни къщи в Старинен Пловдив. Дефиле „Вино и Гурме“ цели да популяризира неповторимостта на Стария град и забележителностите на Пловдив, добрите качества на българското вино и храна, да привлече повече туристи и гости на града и страната.

Подобни статии

Top