Над 7 млн.лв. за чистота и комунални дейности в Асеновград догодина

С над 3,5 милиона лева по-малко в сравнение с миналата година се очаква да бъде финансовата рамка на Община Асеновград за 2016-та. С около милион и половина по-малко ще бъдат планираните приходи от делегираните от държавата дейности, подобни ще са и параметрите на заложените местни приходи.

Приоритетите на Община Асеновград за 2016-та година са отразени в бюджета, съобщи кметът Емил Караиванов по време на публичното представяне на финансовата рамка. А те са повишаване на ефективността от публичните разходи, повишаване на качеството на извършваните от общинската администрация услуги, подобряване на материално-техническата база в училищата и по-добра поддръжка на чистотата, озеленяването и осветлението в града.

Над 7 милиона лева са предвидените средства за чистота, озеленяване, благоустройство и осветление. 2,25 млн. лв. са заложените средства за поддръжка на уличната мрежа, а 600 хиляди – за текущи ремонти. 2 309 200 лева са парите само за чистота, 631 хиляди лева са тези за управление на отпадъците.

Близо 4 милиона лева са предвидените за капиталови разходи средства, като целевата субсидия от държавата по това перо се очаква да бъде около 950 хиляди лева.

В бюджета са заложени средства за водния проект, цялостно реновиране на спортна зала „Асеновец“, ремонт на кръстовището на улиците „Васил Левски“ и „Иларион Макариополски“, подмяна на водоснабдителната и канализационна мрежа на ул. „Драгоман“, реконструкция на улица Бачковска, облагородяване на пространството между улиците „Иван Асен ІІ“ и ул. „Речна“, проектиране на път в промишлена зона „Изток“ и изграждане на подпорна стена под блок на ул. „Сливница“.

В инвестиционната програма влизат също ремонтите на улиците „Видла“ и „Харманите“ в кв. Горни Воден. Припомняме, че точно на ул. „Харманите“ пропадна пътя край къщите при изграждане на подпорна стена. В момента той е възстановен и се очаква скоро да бъде и асфалтиран.

Подобни статии

Top