Назначават 186 души по Транспортния проект

Петима души ще бъдат назначени в Центъра за управление на трафика в Пловдив. Подборът на персонал започва от следващата седмица, тъй като от следващия понеделник Центърът трябва да заработи на 24-часов режим.

В сряда следобед общинското ръководство ще се срещне с превозвачите, които обслужват градските линии. На тази среща ще бъде обсъдена ценовата политика, преди да бъдат подписани анекси към договорите им за обслужване на линиите. Все още се обсъждат различни схеми, съобщи кметът Иван Тотев. Изготвя се и анализ за разходите, които общината ще има по обслужване на системата и за заплати на персонала.

186 души ще бъдат назначени в цялата система – контрольори, продавачи на карти и Център за управление на трафика. Засега местата за продажба на транспортни карти остават, ще се продават също и в администрациите на Община Пловдив. Ще се запази и персоналът на пунктовете за продажба на карти. По-голямата част от кондукторите ще бъдат преназначени като контрольори  и в момента преминават обучение.  Издръжката на тези хора ще бъде от приходите, които постъпват от продажбата билети и карти.

 

Подобни статии

Top