Назначиха проверка във вмирисаната на мърша детска градина „Незабравка“

Назначиха проверка във вмирисаната на мърша забавачка "Незабравка"

Наказание грози директорката на пловдивската детска градина „Незабравка“ Мария Кьосева заради случая с откритите почти разложени трупове на котка и мишка под покрива на стаята на подготвителната група. Отдел „Образование“ в Общината започна проверка на случилото се в градината. Общинските експерти и директорът Донка Щилиянова разбрали за случилото се след родителски сигнал до кмета.

Проблемът в детска градина „Незабравка“ е от 5 януари. Тогава, след празниците, учители и деца установили, че в пристройката на петгодишните има неприятна миризма. Направена е дезинфекция на подпокривното пространство, но едва на 9 януари работниците от „Жилфонд“ са разкрили покрива и са намерили умрелите животни, които са влезли през необезопасен вентилационен отвор.

В детската градина в момента текат ремонтни дейности във въпросната група, където е възникнал проблемът. Има работници от „Жилфонд“, които ни увериха, че до края на седмицата ще приключат с ремонта на покривното пространство, след което предстои шпакловане и боядисване , обясни Озден Мурадова, главен експерт в отдел „Образование“ на Община Пловдив.

За случая обаче се разбира едва след като родители се оплакват в Общината.

Те сигнализират институциите, като по този начин мислят, че по-бързо ще бъде разрешен проблемът. Сигнализирали са и РЗИ, коментира Донка Щилянова, началник на отдел „Образование“.

Очаква се ремонтът и дезинфекцията на постелното бельо, мебелите и играчките на децата да приключат до края на седмицата и от 26 януари те отново да бъдат в стаята си. В момента малчуганите са разпределени в останалите групи. За инцидента директорката докладва в отдел „Образование“ едва днес, минути преди екипът  ни да влезе при Щилиянова.

Тепърва от общината ще преценят дали Кьосева трябва да понесе наказание за случилото се. Градината е ремонтирана в края на миналата година със средства от фонд „Козлодуй“.

Подобни статии

Top