Най-голямата строителна компания в Китай има интерес към летище Пловдив

Пускат чартърни полети до Измир

Най-голямата строителна компания в Китай “Чайна канстръкшън” проявява сериозен инвеститорски интерес към отдаването на концесия на летището в Пловдив. Аеропортът може да бъде превърнат в модерен карго терминал по световен стандарт и да се превърне в основен логистичен център в Югоизточна Европа. Това стана ясно по време на среща между делегация на ПП ГЕРБ. Делегацията е на работно посещение в Китай.

По време на срещата представителите на „Чайна канстръкшън“ обявиха, че още следващата седмица ще посетят България и спешно ще се запознаят на място както с обявената процедура по концесията, така и с технически характеристики на летището в Пловдив.

По време на срещата бяха обсъдени и проектите  за АМ „Хемус“ и АМ„Струма“, въпросите около построяването на тунела под Шипка, както и пътя Русе – Свиленград. От страна на българската делегация от ГЕРБ беше подчертано, че страната ни е приела нов Закон за концесиите, който прави възможността за инвестиции в България още по-привлекателна. Бяха обсъдени и предстоящите промени в Закона за публично-частното партньорство, които също е свързан с инвестициите у нас.

Подобни статии

Top