Най-добрата туристическа дестинация в света

Най-желаната туристическа дестинация в света

Японският град Киото беше определен за най-добрата туристическа дестинация в света от читателите на списание Travel + Leisure в САЩ. В 19-то издание на ежегодната класация читателите дали на бившата имперска столица общо 90 точки.

Причината Киото да оглави класацията са не само черешовите дръвчета и дзен градините, но и страхотните риоканс – японските ханове, които предлагат преживяване, съчетаващо модерното и традиционното, предаде БГНЕС.

Миналата година британският вестник „Дейли мейл“ съобщи, че ресторант Китчо в Киото е най-скъпият в света. Вечеря и напитки в заведението струват на клиентите не по-малко от 600 долара. Като цяло Европа доминира топ десет на най-добрите туристически дестинация с пет града.

След Киото читателите на списанието са поставили Чарлстън, Южна Каролина, Флоренция, Италия, Сием Реап, Камбоджа и Рим, Италия. Следват Истанбул, Турция, Севиля, Испания, Барселона, Испания, Мексико сити, Мексико, и Ню Орлеънс, щата Луизиана. Най-добрият остров в света според читателите на списанието е Санторини в Гърция.

 

Подобни статии

Top