Най-добрите деца математици се събраха за състезания в Пловдив

Две математически състезания събра най-добрите деца математици от различни възрастови групи на Пловдив и областта в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Пловдив. И двете състезания се провеждат под патронажа на областния управител Здравко Димитров.

Състезанието „Бързо, лесно точно“ е за деца от подготвителните групи на пловдивските детски градини. Малчуганите имаха 40 минути време за работа, в които решаваха интересни задачи подходящи за тяхната възраст. Състезанието  „Обичам математиката“ пък беше за ученици от 4 до 7 клас на пловдивските училища. Децата работиха по задачи по формата на НВО.

Преди децата да започнат работа бе организиран специален детски празник с много песни на детска вокална група „Лоли поп“ и мажоретен състав на училището.  Всички участници и техните родители бяха приветствани и от директора на училището Таня Николова.

Докато децата работиха над задачите техните родители присъстваха на тернинг объчение на тема „Предизвикателството да си родител на първокласник“.

Математическите надпревари се провеждат за четвърта поредна година, а организаторите изразиха своето възхищение от подготовката на всички деца от детските учебни заведения в Пловдив и областта. Състезанията са под патронажа на Областния управител на Пловдив и е организирани съвместно с УН „Св. Св. Кирил и Методий – 2001“ и и Съюза на математиците в България.

За най-добрите деца математици са предвидени награди, които малчуганите ще получат в четвъртък 31.03.2016г. от 17:30 в сградата на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Пловдив.

Подобни статии

Top