Най-добрият признак на здравата връзка: когато Facebook не знае за нея

Всъщност трябва да спазвате нещо като карантина. Всички замърсители на човечеството са там, затова трябва да защитите истинския си живот от лошите хора в мрежата. Но на всички ни се налага да ползваме Facebook, в противен случай няма да имаме връзка дори със семейството си. Ако един ден ни се наложи всички да напуснем мрежата, ще осъзнаем, че всеки от нас има само около четирима действителни приятели.

Има два начина, по които връзката ви се появява в социалната мрежа. И двата не са особени добри.

Единият е, когато проблемните двойки спорят публично. Никак не е ок да покажеш на всичките си „приятели“, че всъщност не уважаваш чувствата на партньора си, като го хулиш във фейсбук постове. И не, вие не сте двойка, ако нямате нищо против да се джавкате пред други хора. Може и да не споменавате имена, но постове като „Онова чувство, когато Някой е забравил да направи еди какво си“, със сигурност тровят атмосферата.

Знаете ли какво правят истинските двойки, когато имат проблем? Не, не постват гневни статуси в мрежата. Говорят и решават проблемите си само двамата. Учат се как да си спестят такива моменти в бъдеще.

Вторият начин, по който връзката лъсва във Facebook, всъщност видимо е за завиждане. Да, ама не. Това са онези двойки, които не спират да демонстрират „перфектния“ си живот. Истината е, че стената им във Facebook е просто фасада. Нещо като опит да убедят не толкова другите, колкото себе си, че нямат проблеми. И най-вероятно става дума за нездравословно обсебване от собствения им имидж като двойка и какво другите мислят за тях, отколкото за връзката им и дали наистина са щастливи един с друг.

Истинските връзки, истински щастливите връзки, нямат нужда от казване и показване. Хората ги забелязват сами. Защото те рефлектират върху живота ви по толкова много начини.

И казано накратко – истински добрите отношения между двама души просто са абсолютната антитеза на този тип отношения, които се показват във Facebook. В тях партньорите решават проблемите си, без да въвличат в тях целия свят. И споделят щастието си един с друг, не с непознатите „приятели“ във Facebook.

Те знаят, че истинската стойност е в тайните малки моменти, които никой не може да разбере. Те знаят, че за да покажеш любовта си, нямаш нужда от публика – другото е просто изпълнение. Те не прекарват времето си във Facebook, те го прекарват заедно.

Източник: beu.bg

Подобни статии

Top