Най-дългият плакат за 24 май ще украси Общинския съвет в Пловдив

„Най-дългия плакат с рисунки”, изработен от деца със специализирани образователни потребности, посветен на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, ще бъде изложен в залата на Общинския съвет в Пловдив днес. Инициативата е на Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със СОП – Пловдив.

Плакатът ще бъде връчен на Савина Петкова, Председател на Общински съвет -Пловдив и на Амелия Гешева, заместник-кмет по култура и туризъм на Община Пловдив.

Идеята да бъде отбелязан празника чрез рисунки, свързани с буквите и грамотността, е на ресурсните учители. Те се надяват чрез творчеството на децата със специални образователни потребности да привлекат вниманието на обществеността върху силните страни на възпитаниците си. Освен, че ще издигнат най-дългия плакат за 24-ти май, който ще зарежда с най-чистата, позитивна, детска енергия, чрез нешлифованите слънца и цветя ще може да се докоснем до душите и мечтите на специалните деца от нашия град.

Само преди дни, в препълнената зала на Военния клуб в Пловдив, Ресурсен център изнесе своя  10-ти концерт под наслов „Заедно”, в който повече от тридесет деца пяха, свириха и танцуваха, съвместно със своите съученици от общообразователните училища и детски градини, в които са интегрирани.

Подобни статии

Top