„Най-дългият плакат с рисунки”, посветен на 24 май украси залата на Общинския съвет

В залата на Общинския съвет бе изложен „Най-дългия плакат с рисунки”, изработен от възпитаниците на Ресурсния центъра, посветен на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май.

Плакатът беше  символично връчен на председателят на общинския съвет Савина Петкова и на заместник-кметът по култура и туризъм Амелия Гешева. Част от възпитаниците, заедно с всички ресурсни учители  и директорът Катя Стоилова, внесоха красивия плакат, съставен от рисунки, стихове, колажи и послания в залата с пожелание за  ползотворна работа на утрешното заседание на Общинския съвет, както и за мир, обич и разбирателство между хората. Песен с това заглавие изпълни от подиума ученичката Мартина Куртева. Талантливото момиче, което  е със 100% зрителни затруднения е редовен участник във всички концертни прояви на Ресурсния център, който само преди седмица чества своята 10 – годишнина.

Идеята да бъде отбелязан празника по този нестандартен начин  е на ресурсните учители, които се надяват чрез творчеството на децата със специални образователни потребности да привлекат вниманието на обществеността върху силните страни на възпитаниците си.

Подобни статии

Top