„Най-дългият плакат с рисунки”, посветен на 24 май украси залата на Общинския съвет

b26de0f8-ee1b-42fc-8a19-71ec8d9c6cab

В залата на Общинския съвет бе изложен „Най-дългия плакат с рисунки”, изработен от възпитаниците на Ресурсния центъра, посветен на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май.

Плакатът беше  символично връчен на председателят на общинския съвет Савина Петкова и на заместник-кметът по култура и туризъм Амелия Гешева. Част от възпитаниците, заедно с всички ресурсни учители  и директорът Катя Стоилова, внесоха красивия плакат, съставен от рисунки, стихове, колажи и послания в залата с пожелание за  ползотворна работа на утрешното заседание на Общинския съвет, както и за мир, обич и разбирателство между хората. Песен с това заглавие изпълни от подиума ученичката Мартина Куртева. Талантливото момиче, което  е със 100% зрителни затруднения е редовен участник във всички концертни прояви на Ресурсния център, който само преди седмица чества своята 10 – годишнина.

Идеята да бъде отбелязан празника по този нестандартен начин  е на ресурсните учители, които се надяват чрез творчеството на децата със специални образователни потребности да привлекат вниманието на обществеността върху силните страни на възпитаниците си.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top