Най-подходящ час за секс според възрастта

Защо мъжете имат желание за секс сутрин

Няма възрастови граници за правенето и споделянето на любов. Сексът не само поддържа една връзка, но и създава тръпката и страстта в иначе скучното всекидневие.

С напредването на възрастта, освен че се променят външността ви, навиците ви и начинът ви на мислене, сексуалният живот също търпи изменения.

Пробвате нови места за секс, сменяте партньора, но забелязвате  ли, че с времето се променя и часът, в който сте предразположени да се отдадете на интимни ласки.

Разберете кой е най-подходящият час за правене на секс според възрастта ви.

В ранния следобед е върхът на сексуалната активност за 20-годишните. Въпреки че те се носят на вълната на сексуалната активност през цялото денонощие, проучване на Оксфордският университет установи, че 15:00 ч. е най-добрият час за правене на секс при по-младите.

Рано сутрин пък специалистите препоръчват 30-годишните да се отдават на интимни ласки. В 8:20 ч. слънчевата светлина засилва изработването на тестостерон при мъжете и повишава активността на хипоталамуса при жените, пише британският „Телеграф“.

За тези, които вече са прескочили 40-те, се препоръчва да правят секс в 22:20 ч. Това е най-подходящото време, защото половият акт води до изблик на окситоцин. А той предполага към отпускане и настройва за отмора.

Това правило обаче не важи за 50-годишните. При тях сексът трябва да е по-рано през деня и най-добре е да се ляга в 22.30 ч., защото тялото все по-трудно се възстановява. По тази причина не трябва да се пие много вечер.

За любовниците над 60 г. 20:00 е най-подходящият час за секс, защото той предполага отпускане, а на преклонна възраст заспиването понякога е по-трудно.

За финал, в разрез с всякакви проучвания, ние ви съветваме, да се наслаждавате на любовта и да правите секс по всяко време на денонощието.

Източник: edna.bg

Подобни статии

Top