Най-после! Отвориха за движение ул.“Петко Д. Петков“ (СНИМКИ)

Отвориха Петко Д. Петков

Отвориха за движение напълно обновената ул. „Петко Д. Петков“ в Пловдив. На символичното откриване присъстваха градоначалникът Иван Тотев, зам.-кметът Александър Държиков, кметът на „Централен“ Георги Титюков, представители на общинската администрация и жители на града.

Напълно обновената отсечка е дълга близо километър. По думите на Държиков новото кръстовище е много добро от гледна точка на безопасността на пешеходците и е в пълно съответствие с приетия план за организация на движението.

Цялостният ремонт на улицата е за 1,28 млн. лв. и включва пълно преасфалтиране от ул. „Богомил” до кръстовището на ул. „Гладстон” с  бул. „Мария Луиза”. Реконструкцията, която стартира в края на юни, включва премахване на паважа, поставяне на ново осветление, ремонт на тротоарите и подзенмата инфраструктура. Направени са и специални джобове на спирките за градския транспорт. На кръстовището на „Петко Д. Петков“ с ул. „Капитан Райчо“ вече има и нова светофарна уредба.

Изпълнението на ремонта тряваше да приключи в края на септември, но се забави поради подмяна на 20 сградни водопроводни отклонения.

Подобни статии

Top