Най-силните мъже на планетата отново мерят сили под тепетата (СНИМКИ) - DC news

Най-силните мъже на планетата отново мерят сили под тепетата (СНИМКИ)

За втора поредна година Пловдив посреща най-силните мъже в света, които ще мерят сили по време на шампионата Strongman Champions League Bulgaria.

Много рядко организаторите на сблъсъка повтарят градовете-домакини, а причината е, че през 2015-та участниците са останали очаровани от Пловдив.

Сблъсъкът на титаните ще започне в 17:00 ч. на 24 юли, неделя, пред централните трибуни на Гребния канал, а входът е свободен.

Турнирът ще бъде съпътстван от благотворителна акция за набиране на средства за изграждането на спортна площадка в Дом „Княгиня Мария Луиза“.

Най-силният мъж българин Стоян Тодорчев ще направи опит да счупи два световни рекорда – в дисциплината „Фермерска разходка“с тежест от два куфара по 200 кг всеки и в „Кобилица“,където  теглото е 500 кг.

Пловдивчани го искат, аз го искам, значи ще стане, категоричен беше Тодорчев. Той допълни, че рекордите са за време и се чувства достатъчно подготвен.

Най-силният българин с нов световен рекорд!

Мариян Димитров – най-силният полицай на България и най-новото попълнение в българския стронгмен Бедо Хачикян са останалите наши представители. Те ще мерят сили със здравеняци от Полша, Словения, Латвия, Холандия, Литва, Финландия, Норвегия и Франция.

Стронгмените ще се състезават в 6 от най-популярните дисциплини в силовия многобой – задържане на тежест отпред, „Фермерска разходка“, логлифт, „Кобилица“, „Херкулес холд“ с автомобили и „Кръгът на Конан“, като размерът на вдиганите килограми ще шокира всички!

Първата дисциплина – задържането на тежест отпред, ще се проведе на сцената на Античния театър ден на 23 юли (събота) от 11 часа.

Подобни статии

Top