Най-силният българин чупи рекорд благотворително в Пловдив - DC news

Най-силният българин чупи рекорд благотворително в Пловдив

Най-силният българин чупи рекорд в Пловдив в събота

На спортен фестивал в рамките на „Седмицата на благотворителността 2014”, организирана за втора поредна година от Община Пловдив, ще се случи нещо невиждано под тепетата – 7-кратният ни световен рекордьор в силовия многобой и най-силен мъж на България, Стоян Тодорчев, ще пробва да подобри още един световен рекорд в стронгмена – 150,5 кг мъртва тяга с една ръка с ръкохватката Rolling Thunder, поставен от руснака Алексей Тюкалов през 2013 г.

Спортното събитие става факт благодарение на любезното съдействие на собственика на MUSKULI.COM Огнян Кръстев, който осигури пристигането от Америка на специалния уред Rolling Thunder на компанията Iron Mind, с който ще се извършват вдиганията, както и помощта на Клуб ММА Arena Пловдив.

Фестивалът ще се проведе в зала „Олимпиада” от 17:00 ч. в събота, 27 септември, като входът е свободен. Програмата ще започне с демонстрации на различни пловдивски клубове по силови спортове и бойни изкуства, включително бокс, киокушин карате и др. След това ще се проведе благотворителен търг на тренировъчни, спортни и състезателни пособия – кимона, боксови ръкавици и много други, с които наши спортисти са печелили злато на европейски или световни първенства.

Търгът с благотворителна цел, ще бъде последван от атрактивни демонстрации на състезатели по Стрийт Фитнес, преди да се стигне до „гвоздея на програмата” – състезание по мъртва тяга с една ръка с Rolling Thunder, в което ще участват Стоян Тодорчев и още 5 водещи силови атлети. Преди тях, силата си с една ръка с този уред ще могат да изпробват и всички желаещи от залата, като най-добрите от тях ще получат и награди от организатора MUSKULI.COM.

Всички събрани средства по време на спортния фестивал ще бъдат дарени за каузата на Седмицата – реновиране и облагородяване на спирките на Детската железница „Знаме на мира“ (Младежки хълм) и изграждане на съоръжения за игра за деца с увреждания.

 

Подобни статии

Top