Най-скъпите папагали се обясняват в любов на пловдивчани (СНИМКИ)

papagali (30)

28 вида папагали от три континента могат да видят пловдивчани на третия етаж на Търговски комплекс „Форум Тракия“. Изложбата на екзотичните птици е организирана от „Идеята МИ“. Тя ще премине под надслов „Macaw Garden Show“.

Амазона, Жако, Ара, Гуаруба и Какаду са малка част от пернатите, които могат да се видят и докоснат по време на уникалната изложба в Пловдив, в която птиците са поставени извън клетка,  споделиха организаторите.

„До две седмици очакваме да пристигне най-интересният вид, който ще е атракцията – Хиацинтова Ара. Много от децата го познават като синия папагал от филма „Рио“. Този вид достига размери до 150см“, каза организаторът Димитър Димитров.

Хиацинтовата Ара ще бъде и най-скъпият папагал в изложбата. Пазарната му цена възлиза над 30 000лв. Специалистите занимаващи се с екзотичните птици го определят като „Мерцедеса сред папагалите“.

„Около 2 месеца сме подготвяли птиците, за да свикнат с присъствието на различни хора. Индивидуално сме работили с всяка птица. Там процесът е строго индивидуален“, заяви Камен Дичев.

Друг интересен екземпляр от колекцията е Молукско Какаду. В момента тов е най-скъпият екземпляр в изложбата. Цената му е около 7 000лв. Докато го гледате или снимате за спомен, съвсем спонтанно може да ви се обясни в любов  с фразата – „I love you“.

От „Macaw Garden“ са подготвили още една изненада. Всеки посетител има възможност да участва в специална томбола и да спечели Кралско Жако.

Изложбата на разноцветните птици може да бъде разгледана до 15 ноември. След Пловдив, следващата спирка на топлолюбивите птици ще бъде столицата.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top