Най-скъпите папагали се обясняват в любов на пловдивчани (СНИМКИ)

28 вида папагали от три континента могат да видят пловдивчани на третия етаж на Търговски комплекс „Форум Тракия“. Изложбата на екзотичните птици е организирана от „Идеята МИ“. Тя ще премине под надслов „Macaw Garden Show“.

Амазона, Жако, Ара, Гуаруба и Какаду са малка част от пернатите, които могат да се видят и докоснат по време на уникалната изложба в Пловдив, в която птиците са поставени извън клетка,  споделиха организаторите.

„До две седмици очакваме да пристигне най-интересният вид, който ще е атракцията – Хиацинтова Ара. Много от децата го познават като синия папагал от филма „Рио“. Този вид достига размери до 150см“, каза организаторът Димитър Димитров.

Хиацинтовата Ара ще бъде и най-скъпият папагал в изложбата. Пазарната му цена възлиза над 30 000лв. Специалистите занимаващи се с екзотичните птици го определят като „Мерцедеса сред папагалите“.

„Около 2 месеца сме подготвяли птиците, за да свикнат с присъствието на различни хора. Индивидуално сме работили с всяка птица. Там процесът е строго индивидуален“, заяви Камен Дичев.

Друг интересен екземпляр от колекцията е Молукско Какаду. В момента тов е най-скъпият екземпляр в изложбата. Цената му е около 7 000лв. Докато го гледате или снимате за спомен, съвсем спонтанно може да ви се обясни в любов  с фразата – „I love you“.

От „Macaw Garden“ са подготвили още една изненада. Всеки посетител има възможност да участва в специална томбола и да спечели Кралско Жако.

Изложбата на разноцветните птици може да бъде разгледана до 15 ноември. След Пловдив, следващата спирка на топлолюбивите птици ще бъде столицата.

Подобни статии

Top