Най-странните хотелски услуги по света (СНИМКИ)

Хотелите днес правят всичко възможно, за да примамят повече посетители. Услугите, които предлагат ултра луксозните хотели обаче са повече от любопитни. И съвсем нормално, предвид факта, че трябва да оправдаят високите си цени.

Освен спално бельо и закуска можете да получите и множество допълнителни услуги: от рибка-другар до разходка с лъвове. В някои от тях ще ви предложат да ви затоплят леглото преди лягане, други ще ви разкажат приказка за лека нощ, а трети дори ще ви почистят моментите.
Какво още?

Стая за плач

В японския хотел „Мицуи Гардън Йоцуа“ има необичайно предложение към своите посетители: „Стая за плач“. Стаята се предлага на жени, които искат чрез сълзи да се избавят от стреса. За създаването на нужната атмосфера, на клиентките се предоставят дузина сантиментални филма, включително драмата „Форест Гъмп“, японски комикси манга, книги с тъжни сюжети и меки като кашмир салфетки. След пречистващия плач, хотелът предлага парна хидромасажна маска за очи и топла грейка. „Плачът е щастливата привилегия на жените“, посочва сайтът на хотела. Цената на нощувка в единичната „стаята за плач“ е 10 000 йени (140 лв.).

Услуги за развод

Има хотели, в които се предлага помощ и подкрепа на желаещите да се разведат. Обикновено семейството се настанява в петък и за един уикенд специалистите от компанията DivorceHotel помагат за решаването на всички юридически, икономически и психологически аспекти покрай развода: да се стигне до споразумение за подялбата на имущество, за попечителството, правилно да се оформят всички документи, а развеждащите се да си останат приятели. В идеалния случай в понеделник гостите си тръгват поотделно, вече разведени и щастливи. Създателят на тази услуга Джим Хелфинс планира да разшири до световни мащаби броя на хотелите, с които компанията му работи. Сега услугата е достъпна в Ню Йорк. Стойността на бракоразводния процес в САЩ  е около 5000 долара и зависи от сложността на делото.

Разходка с лъв

Южноафриканските хотели си имат собствена екзотика. В провинцията Лимпопо в ЮАР, близо до град Полокван се намира хотелът „Протеа хотел ранч резорт“, който предлага уникална услуга: разходка с лъвове. Близкото общуване между туристите и хищниците се провежда под контрола на гид с 15-годишен опит в работата с лъвове. Разходката с дивите котки привлича вниманието на хора от цял свят, споделят организаторите и посочват, че имат доста добри отзиви от клиентите си. И все пак, докато мачкате лъва не забравяйте, че само в Танзания от нападения на царя на животните ежегодно загиват около 70 души. Макар и хотелските лъвове от малки да са свикнали с хората, предпазливостта не би попречила.

Секс-меню

Канадският хотел „Дрейк“ има няколко приятни услуги: освен романтичните „листа от рози“, шоколад и вина на клиентите се предлага и асортимент от секс-играчки. В раздела под названието „Меню на удоволствията“ са изброени аксесоари – от „палав велурен камшик“ до „шлейф от ярки пера“, с който можете да гъделичкате. Естествено, секс-играчките са за еднократна употреба и струват от 8 до 600 долара.

Фея на романтиката

Четиризвездният хотел Barnsley Gardens Resort в щата Джорджия, САЩ, например, има  служителка, изпълняваща длъжността фея. Задълженията й включват придаване на романтична обстановка в стаята. Тя ще украси всичко с листенца от рози и ще поднесе шампанско и шоколад срещу съответното заплащане.

Дежурен по гълъбите

В индийския петзвезден хотел Rambagh Palace има двама човека, които се занимават единствено и само с гоненето на гълъбите от площадката пред хотела. Естествено, те трябва да правят това така, че да е безопасно и за самите птици.

Пастир на патки

В четиризвездния хотел Peabody в Мемфис, САЩ, пък си има пастир на патки, който всяка сутрин в 11:00 часа трябва да извежда стадо патици до фонтана на хотела за по-красив екстериор, а точно в 19:00 часа да ги прибира обратно.

Приказки за лека нощ

Ако не можете да заспите, петзвездният хотел Andaz Liverpool Street в Лондон ще се погрижи за това. Там се предлага услугата четене на приказки за лека нощ. Вие решавате дали искате човек да дойде до стаята ви и от канапето да ви разказва чудни истории или това да стане по телефона.

Стопляне на леглото

И ако приказката не е достатъчна, друг лондонски хотел – Holiday Inn Kensington Forum – пък ще се погрижи леглото ви да е топло, като служител, облечен в термокостюм сгрее завивките.

Почистване на монети

Почистването на стаите е задължително, но някои не се ограничават само до това. Една от най-необичайните услуги, на които може да попадне човек се предлага в хотела Westin Market Street в Сан Франциско. От 1935 г. сградата разполага със служба за почистване и полиране на монетите на своите гости. Целта е на гостите да бъдат спестени всякакви грижи за хигиената на ръцете и чистотата на ръкавиците.

Стая категория „бездомник“

В шведския град Гьотеборг хотелът „Фактум“ ви предлага да се почувствате като бездомник. За 100 шведски крони (20 лв.) можете да нощувате в парка, под моста до пътя или реката, в затворена фабрика за хартия или под фургон до пристанището. Можеше да се настаните в спален чувал, самоделна палатка, на скамейка, картон, вестници – има общо десет варианта. По този начин хотелът се опитва да привлече вниманието към проблемите на бездомните, които в града са около 3400 души. Мястото за нощувка може да се купи лично за вас или като подарък, а парите отиват в помощ на бедните.

Източници: sin.bg; fbr.bg; planettours.wordpress.com

Подобни статии

Top