Най-честите измами във Facebook - DC news

Най-честите измами във Facebook

Най-честите измами във Фейсбук

Социалните мрежи са един от най-често използваните инструменти за измама. В редица случай дори интелигентни хора се оставят да бъдат излъгани от някои стари трикове, замаскирани по нов начин, показва ново проучване, цитирано от The Telegraph.

Компанията по сигурността Bitdefender, която проучва над 850 хил. измами в продължение на две години, е установила, че измамници са заразили устройствата на милиони потребители, използвайки нови версии на стари трикове.

Голяма част от измамниците разчитат основно на любопитството на потребителите на социалната мрежа, които биха искали да видят кой е разглеждал профила им. Това е най-широко разпространената измама в социалната мрежа.

Проучването показва, че една от всеки три измами привлича жертвите си с функции, каквито Facebook не предлага. Подобен е и случаят с бутон „не харесвам“ или различни цветове за стената на профила.

През последните две години 16,5% от измамите са свързани с фалшиви награди, включително безплатни билети за Disneyland и точки за игри. При 7,5 на сто измамите се използват записи на известни личности със сексуално съдържание. 1% от всички измами са видеоклипове, показващи жестоки кадри, които отново целят да привлекат вниманието на Facebook потребители.

Източник: еconomic.bg

 

 

Подобни статии

Top