Намалиха присъдата на лекаря, убил баща си на 8 години

lekar

Пловдивският апелативен съд намали присъдата на лекаря, убил баща си в землището на село Горнослав през декември 2013-та година от 14 години и 11 месеца на 8 години затвор. За първи път държавното обвинение протестира днес присъда, като поиска намаляването й. Според прокурора по делото и защитата окръжните магистрати са взели грешно решение при определяне на размера на наказанието, което е трябвало да бъде редуцирано с една трета.

45-годишният д-р Мариян Колев, който уби баща си през 2013-та година под влиянието на алкохолната си зависимост ще лежи при първоначален строг режим.

Припомням, че месец преди убийството на баща си 45-годишният лекар Мариян Колев взел 83-годишния Кольо Колев от Дома за настаняване на хора с увреждания и го завел в квартирата си в центъра. Там го тормозел непрекъснато, а според съседи, които живеят на етажа в кооперацията, го пребивал редовно.

Във фаталната нощ синът и бащата се запили, скарали се в колата по пътя за асеновградското село Горнослав и Мариян започнал да налага възрастния човек с брадва, като го пребил до смърт.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top