Намериха пари за пътя Пловдив – Асеновград, правят две кръгови

Намериха пари за пътя Пловдив-Асеновград, правят две кръгови

До средата на тази година ще започне реконструкцията на пътя Пловдив-Асеновград, съобщи народният представител от ГЕРБ Атанас Ташков. Ремонтът ще бъде реализиран след взето решение за прехвъряне на проекта от „Транзитни пътища 5” към оперативна програма „Регионално развитие ”.

Пътните връзки Карлово – Баня , Кърджали-Асеновград и околовръстното на Пловдив са сред останалите приоритети на областния управител Розалин Петков.

В края на миналата седмици депутати, директорът на Агенция „Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров и министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова са обсъдили новия програмен период на оперативна програма „Регионално развитие” и приоритетните обекти по нея. Реконструкцията на пътя Пловдив-Асеновград ще бъде започната след 5 години липса на финансиране и забавяне .

Стойността на изграждането на проекта е в рамките на 20 милиона лева. „Проектът не е сложен, в равнинен терен е, така че една година е достатъчна за изграждането му“, каза Ташков. Предстоят единствено да бъдат завършени всички процедури по отчуждаване на имоти.

Пътят между Пловдив и Асеновград ще бъде построен по съществуващия сега проект. Участъкът ще бъде удвоен на две платна с четири ленти и разделителна ивица. Ще бъдат изградени две кръгови кръстовища. Едното е на отклонението за Крумово, а другото на отклонението за Община Куклен, обясни Атанас Ташков.

Други приоритетни обекти в областта са пътят в прохода Троян-Кърнаре и Кричим-Девин. „Търсят се средства и за изграждане на нов път за Лилково”, допълни още депутатът от ГЕРБ Атанас Ташков.

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top