Намушкаха 54-годишен пияница в Дълбок Извор

54-годишен мъж  от село Дълбок извор е бил открит мъртъв вчера около 12.30 часа в дома си, потвърдиха за DCNEWS от пловдивската полиция. Иван Кузмов бил прободен с нож от свой съселянин при пиянски скандал.

Половин час по-късно е бил задържан и извършителят на убийството – 36-годишният Васил Бойчев от същото село. Двамата били партньори по чашка и системно се напивали в местната кръчма, научи DCNEWS. Те били безработни от години, разказаха хора от селото. На Ивановден именикът решил да почерпи другаря си по чашка. Докато пиели се скарали, Васил извадил нож и намушкал приятеля си пет пъти в гърдите. Кузмов издъхнал на място. Убиецът се укрил, но бързо бил намерен от полицията.

На място е извършен оглед и е образувано досъдебно производство, материалите по което са докладвани в Окръжната прокуратура.  Срещу Кузмов е повдигнато обвинение за умишлено убийство и той е задържан за срок от 72 часа с прокурорско постановление. Убиецът признал вината си, като е обяснил, че е действал под влиянието на алкохола, съобщиха от прокуратурата.

По делото са приложени ножът, с който вероятно е извършено убийството и дрехите на обвиняемия, по които има видими кървави следи. Назначени са съдебно-медицинска експертиза, биологични експертизи на веществени доказателства и дактилоскопна експертиза. Извършват се разпити на свидетели. Предстои да бъде внесено искане в Окръжен съд – Пловдив за вземане спрямо обвиняемия на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Подобни статии

Top