Нападателите на баба Дона хвърлили портмонето й в кладенец

Нападателите, ограбили 93-годишната баба Дона от хисарското село Ръжево Конаре са опитали да прикрият много добре извършеното престъпление. След жестокото нападение над възрастната жена 27-годишният Андон Митев и 32-годишният Георги Лазаров изхвърлили откраднатия портфейл на старицата в кладенец, а маската и ръкавиците си опитали да изгорят. Впоследствие, след като били задържани обаче, те разказали всичко на полицаите и дори им показали кладенеца, в който хвърлили портмонето. Това стана ясно на пресконференцията, дадена от зам.-директора на ОДМВР-Пловдив комисар Георги Георгиев и районния прокурор Гергана Мутафова.

Именно Андон бил човекът, който душил възрастната жена. Той дори седнал върху нея, бил я с юмруци и я душил. Докато той тероризирал баба Дона, Лазаров преравял къщата.

Припомняме, че грабежът е бил извършен около 20 часа в сряда, а едва сутринта в 8.50 ч. е бил подаден сигнал на тел. 112. от сина на възрастната жена.

Двамата извършители са стари познайници на полицията. Те са с  присъди за кражби, а Андон имал и 9-годишна присъда за убийство на самотен 85-годишен дядо. Той бил пуснат от затвора на 26 юни 2013 година, поясни комисар Георгиев.

Утре окръжната прокуратура, която наблюдава досъдебното производство, ще внесе искане за постоянен арест на двамата бандити.

В момента баба Дона е в УМБАЛ „Св. Георги“. Жената е пребита, има синини по тялото и ръцете. Днес е консултирана с неврохирург. Тя ще ще остане до понеделник в болницата, обясни началникът на Първа хирургия проф. д-р Божидар Хаджиев.

 

Подобни статии

Top